Finnsnes

Hei!

Frøya blogger

Idag på skolen hadde vi fotball turnering, Amanda sitt lag tapte men mitt lag gikk vidre. Så i morgen skal jeg spille en til kamp. Vi har lovet å fortelle hvordan det gikk på Bendit Cup, så her er resultatene:

 

Den første kampen tapte vi 1-2

Den andre kampen tapte vi 2-0

Den tredje kampen tapte vi også 2-1

Den fjerde kampen vant vi 0-1

Den siste kampen ble det uavgjort 2-2

 

Vi holder på å filme mågjørevideo del 2, så den kommer snart.

 

 

http://www.youtube.com/watch?v=wV1FrqwZyKw
Google translate

Hei!

Frøya blogger

Hei, skjekk ut dette. Visst du skriver inn Ole ivars på google oversetter blir det til bob marley, men da må da ha fra norsk til engelsk. Har du noen andre sånne rare ting som skjer?

 

Det var kanskje litt vanskelig å se, men du kan jo skjekke det selv på google.
Ting som irriterer oss

Hei

Amanda og Frøya blogger ♥

Vi skal bare skrive litt om ting som irriterer oss. Vi har så mye felles som irriter oss så vi lager bare en "liste". Vi harikke så mye mer å si, men vi skal prøve å skjerpe oss med bloggingen. (a)

 

 

Folk som tror de er så god

Det er så irriterende når folk tror de er så god, og tror de er såå mye bedre enn alle andre. De er jo selfølgelig ikke tusen ganger bedre, slik som de tror!!

Skolen / Lekser

Vi hater lekser, det er en ting vi vet vi ikke er alene om. Det tar så mye av fritiden vår der vi kunne ha spilt fotball, vert med venner og så mye mer. Og visst vi ikke har tid til leksene får vi anmerkning. Men det får heldigvis ikke vi enda da. 

Stå opp tidlig / Legge seg tidlig

Det er såå stress og stå opp klokken halv sju hver dag, visst noen lurer må jeg stå så tidlig opp får å rekke bussen som jeg tar til skolen, og legge seg ni halv ti hver dag. Man blir så sur og gretten når man ikke får sovet så mye som man trenger. Det med bussen gjelder ikke Amanda, visst noen lurer.

Ekle gutter

Noen gutter er bare så ekle, de tenker bare pervo hele tiden og det er bare ekkelt. De tror vel sikkert det er kult og at jenter liker det eller noe sånt, men vertfall ikke vi. 

Å ikke finne på noe å gjøre

Det er så kjedelig og ikke finne på noe. Man bare sitter der og gjør absolutt ingenting, også finner man aldri på noe. Men nå om sommeren er det ikke så ille. Nå kan vi dra ut å spille fotball og sånne ting på nybanen.

Krangle med de som står oss nær

Det er så trist å krangle med de som står oss nær. De vet vel kanskje at vi ikke mener det, men man kan likevel bli såret. Når jeg krangler med vennene mine eller noen av de jeg er glad i, føles de ikke bra. Jeg må bli venn med dem igjen fortest mulig.

Masing

Hater at folk maser på oss hele tiden. Det er bare så irriterende. De skjønner jo ikke at jeg skal gjøre det, jeg må bare bli ferdig med det jeg holder på med først. 

Fjortiser

Fjortiser er bare rare, de tror det er fint med masse sminke, masse volum i håret og merke klær. Det er jo bare teit. De er ikke noe fine, heller tvert imot. 

Når jeg ikke finner noen ting

Det er kanskje bare min feil at jeg rote sånn da, men det er vertfall veldig irriterende når jeg ikke finner noe, når jeg leter etter det. Det gjør meg helt sprø. Spesielt når jeg mister mobilen min! Hater det

 

Det var alt for denne gang, kom ikke på flere ting. Er du ening i oss om noen av tingene, er det noen du er helt uenig i? Hva irriterer deg? 

 Nå skal vi spise spagetti, også skal vi på fotball trening. Med en gang vi får tid skal vi skrive om bendit cup på Finnsnes. Men det frister ikke siden vi gjorde det så dårlig. Vi har jo skrevet litt om det, men dere skal få vite litt mer om detaljene, stillingene og sånnt!

 

HA EN FIN DAG VIDRE!

 

 
ny-ny-nyere

Hei!

Amanda og Frøya blogger!

Som du kansje ser har vi endret header, men vi skal skifte igjen fordi det ble ALT for rosa! Skal sikkert endre det imorgen. Som du sikkert også legger merker har vi endra veldig mye på designet i det siste, men alt må jo bli perfekt! Kom forresten hjem fra bendit cup idag:) , Det var kjempe artig der. Vi spilte fotball med en som har vert norges beste keeper før, Frode grodås og med norges beste stavhopper. Det var gøy , men vi er jo litt dumme så vi glemte av å spørre om autografer.  Men forresten det der med mågjørevideo så jobber vi med saken, får ikke videoen over til bloggen.Tror kansje at vi må redigere den i et annet redigeringsprogram på nytt. Og vi filmer sikkert del2 på tirsdag, men vis vi ikke får over videoen og skal redigere den på nytt, tror jeg at vi legger i sammen del1 og del2. Vi får se hva skom skjer.  

                     

_privat                                                                             _privat

 

Q-Likte du bildene?

Q-Syns du at det ble for rosa med headeren?

 
Hot / Not

Hei!

 Frøya blogger

Her kommer en liten hot or not, så da lurer jeg bare på hva du synes om denne høytlivs buksen. Den er fra bikbok, og koster 499.- Vår menig er at den er kjempe fin, og de buksene er jo veldig "inn" nå for tiden, men for oss som er nok så små passer det ikke så godt. Men hva synes du?

HOT / NOT?

Nytt design

Hei!

Amanda blogger.

Visst noen lurer har vi ikke laget designet selv!

 Hei, vi har nå fikset nytt design. Vi har ikke laget designet selv. Det er et ferdig design fra Caroline Maria. Dette designet heter sukker søt og det var det fineste hun hadde, synes vi! Hva synes du om designet? Hun er foresten veldig, veldig flink til å lage design, dere burde ta en tur innom bloggen hennes. Det kommer et innlegg i morgen om hvordan det har gått med kampene i cupen og litt sånn. 


Q- Er hun ikke flink å lage design?

Q- Tycks om designet?

 


Bendit cup

Hei!

Frøya blogger.

Vi har filmet del1 av mågjørevideoen idag, den ble ikke så lang, siden vi skulle på jekta og kjøpe keeperhansker til cupen i morgen, så vi hadde ganske dårlig tid. Holder på å redigere den nå. Del 2 og del 3 kommer etterhvert. Tror vi skal filme del2 på mandag eller tirsdag.

Jeg gleder meg veldig til cupen i helga! Har ikke vert på cup med storelva laget før, så det blir sikket veldig spennende og gøy! Å jeg må bare takke alle som er inne på bloggen vår, og kommenterer det setter jeg virkelig stor pris på! Bare den siste uka har vi hatt 167sidevisninger! før hadde vi kansje bare 30 på en uke, Tusen takk igjen alle dere! 

Hadde tenkt dere skulle få se en liten smakebit av mågjøre videoen, har redigert den ferdig. Redigerte den i Creaza, men jeg får den ikke over til bloggen. Vet du hvordan man gjør det?

Meg og Amanda i bingen!

Q-Bruker du Creaza?

Q-Har du vert på cup før?

(Dette inlegget skulle vert postet igår)

 
Header

Hei

Amanda blogger.

Vi har laget ny header, men får den ikke til å passe. Det er denne, vi har redigert den i et program som heter GIMP, også har vi bare fått teksten inn med paint! Vi skulle egentelig bruke photoshop, men fikk ikke tak i det. Vet du hvor man får det, i så fall, er det gratis?

Q- Hva synes du om den?

Q- Vet du hvordan vi kan få den til å passe?
Designet vårt

Hei!

 Frøya blogger.

 Idag har jeg vert på skolen, da hadde vi noe som heter reiselivsmesse, det er en messe elevene holder. I år holdt elevene messe om fylkene i Norge og vi fortalte om severligheter der, kultur osv. Da var også mange av fylkene som hadde mat med seg.

 Men idag skal vi filme mågjørevideoen. Det er mulighet å komme med forlag helt til klokken tre idag, 15:00. Jeg og Amanda skal gjøre de forslagene dere har kommet med, det blir sikkert flaut. Søsteren min, Miriam, og en vennine av henne, Marit, skal filme videoen og hjelpe oss å redigere den. Det er noen forslag som er like, men vi gjør de ikke to ganger uansett. Det ble tilsammen 43 forslag, og vi er veldig fornøyde med innsatsen deres med kommentering! Tusen takk!

 Nå skal vi fortelle litt om designet. Vi har brukt en ferdiglaget design som alle har tilgang til. Men vi har gjort noen justeringer med den, som f.eks. meny under headeren. Og angående headeren, vi skal ikke ha den headeren vi har nå, vi bare har den midlertidlig. Vi har laget en ny header, vi må bare tilpasse den litt til bloggen, så den kommer snart!

Men vertfall, nå skal vi fortelle om hvordan design vi har og hvordan du skal få meny under headeren. 

 

Her ser du resultatet vårt.

SLIK GJØR DU DET

Design - Rediger - Maler. 
Trykk ctrl + f (samtidig) og søk på BlogDescription trykk på enter 3ganger. Under BlogDescription står det </div> under </div> skal du legge inn denne koden; 

<div class="mattblacktabs">
<ul>
<li><a href="LINKEN TIL KNAPPEN">NAVN PÅ KNAPPEN</a></li>
<li><a href="LINKEN TIL KNAPPEN">NAVN PÅ KNAPPEN</a></li>
<li><a href="LINKEN TIL KNAPPEN">NAVN PÅ KNAPPEN</a></li>
<li><a href="LINKEN TIL KNAPPEN">NAVN PÅ KNAPPEN</a></li>
<li><a href="LINKEN TIL KNAPPEN">NAVN PÅ KNAPPEN</a></li>
</ul>
</div>


Der det står 'linken til knappen' plasserer du linken til de forskjellige innleggene. Der det står 'navn på knappen' skriver du hva knappen skal hete.
Vist du vil ha en knapp til, føyer du til denne koden; 
<li><a href="LINKEN TIL KNAPPEN">NAVN PÅ KNAPPEN</a></li>
Når det er gjort, må du plassere denne NEDERST i malen; 

<style type="text/css">

/*Credits: Dynamic Drive CSS Library */

.mattblacktabs{
width: 100%;
overflow: hidden;
border-bottom: 1px solid black; /*bottom horizontal line that runs beneath tabs*/
}

.mattblacktabs ul{
margin: 0;
padding: 0;
padding-left: 10px; /*offset of tabs relative to browser left edge*/
font: bold 12px Verdana;
list-style-type: none;
}

.mattblacktabs li{
display: inline;
margin: 0;
}

.mattblacktabs li a{
float: left;
display: block;
text-decoration: none;
margin: 0;
padding: 7px 8px; /*padding inside each tab*/
border-right: 1px solid white; /*right divider between tabs*/
color: white;
background: #414141; /*background of tabs (default state)*/
}

.mattblacktabs li a:visited{
color: white;
}

.mattblacktabs li a:hover, .mattblacktabs li.selected a{
background: black; /*background of tabs for hover state, plus tab with "selected" class assigned to its LI */
}

</style>

Når det er gjort, lagrer du og du har meny under headeren.

Hvordan få innholdet på knappen?
Da må du lage et innlegg til hver knapp. Kopier URL-adressa og lim den inn der det står 'linken til knappen'. 

Nermere sånn; 
F.eks knapp til nettby;
<li><a href="LINKEN TIL KNAPPEN">NAVN PÅ KNAPPEN</a></li>
Gå til nettby, kopier URL-adressa og lim den inn der det står 'linken til knappen' sånn; 
<li><a href="http://www.nettby.no/user/">Nettby</a></li>

 

HER ER DET DESIGNET VI HAR, vi har justert det litt da.


Det heter Candy, og er kanskje det eneste av de designene du ser her som er litt fine. Vi skulle egentelig lage et helt selv, men det vi hadde tenkt å lage lignet veldig på dette så da tok vi bare dette og redigerete det litt! 

Q-  Hadde du bruk for dette?

Q- Har dere hatt reiselivsmesse før?Gjesteinnlegg

Hei

Marit og Miriam her!

 Vi har bare et lite gjesteinnleg siden Frøya og Amanda er så dårlig å blogge for tiden. Idag har vi vert i hallen på fotball trening, og da fikk vi nye drakter. De nye draktene er bare reseve drakter. De er like som storelva laget sine drakter. De er umbro. Etter trening gjorde vi bare litt lekser også var Marit litt på nyban. Og visst noen lurer kommer mågjørevideoen snart. Vi skal filme på fredag og litt på lørdag også redigeren vi den for håpenligvis lørdag, da kommer den hit på bloggen lørdag. Et lite spørsmål! Er ikke Jennifer Lopez og Beyonce Knowles like?? Det syns vetfall vi. Men en ting vi glemte å si, laget vårt, Kvaløya sport klubb, ligger på første plass i tabellen akuratt nå med hele 17 i målforskjell!

            

Beyonce Knowles                                                           Jennifer Lopez

 

 

 Husk at visst du vil komme med et forslag til mågjørevideoen gjør du det her. <------

 Q- Hva synes du om gjesteinnlegg?

Q- Synes du de to like?

 


Sånn går det når man ikke kommer på noen overskrift

 Hei!

Amanda blogger.

 I går da vi var ferdig på skolen, gikk vi til nybanen og spilte fotball med mange fra klassen,  etterpå gikk vi til Amanda og bakte brownies. De ble veldig gode! Vi har veldig lite å blogge om, så vi lurer på om dere har noen forslag til hva vi kan blogge om? Idag skal vi på klassefest på skolen, det blir sikkert gøy. Og jeg har glemt og fortelle dere at Frøya har brekt fingeren sin! Det skjedde når vi spilte fotball, så skøyt jeg en ball mot henne også var det så hardt at den knakk. Men det går bra, hun merka det ikke før en stund senere at den var knekt. Men forresten, må gjøre videoen, dere har vert supre og komme med forslag! Så det kommer snart en svar video. Tusen takk alle sammen!

 

Litt mye på et innlegg, men her er en liten hot / not. 

Denne hettegenseren er fra bikbok, men den er litt ammel da men! Men hva synes du om hettegenserene fra bikbok. Er de hotte eller not?

 

Visst du vil komme med forslag på Mågjørevideoen kan du gjøre det her:   http://fama.blogg.no/1306162646_m_gjrevideo.html

 

Q- Vil du komme med et forslag til Mågjørevideoen vår? (kjapp deg)

Q- Har du knekt noe før?
Må gjørevideo

Hei! 

Frøya blogger.

Vi tenkte vi skulle ha en må gjøre video, for de som ikke vet hva det er kommer en liten beskrivelse her. Når vi skal ha en må gjøre video kommer du med sprø forslag til hva vi skal gjøre. Vi skal filme det og legge det ut her på bloggen. Vi kommer ikke til å komme med en må gjøre video før det er minst 8 forslag, fordi det blir så lite å filme og da blir det jo også veldig kort video. Håper dere kommer med noen gode forslag!

Slenger bare inn et random bilde fra en gang Amanda var hjemme hos meg.Q- Har du noen forslag?

Q- Hva synes du om bildet?
HMTL-koder

Noen tips;
CTRL + A = Merk alt
CTRL + C = Kopier
CTRL + V = Lim inn
CTRL + F = Søk

Fargekart:
http://www.myspacedev.com/color-codes/


RAMME RUNDT BLOGGEN

Hvordan gjør jeg dette?
Du limer bare inn koden i Stilsettet.
Koden du skal legge inn er:
border: 2px dotted #000000;

Hvor legger jeg den inn?
Du legger den inn under #wrapper og #footer. Ca. sånn her skal det se ut:
(Du kan også legge koden inn under #header, hvis du vil ha en ramme rundt headeren også).

#wrapper {
background-color: #FFFFFF;
border: 2px dotted #000000;
}
#footer {
background-color: #FFFFFF;
border: 2px dotted #000000;

Hvis du ikke vil ha en 'prikkete' ramme, så skriver du solid istedenfor dotted. For å endre tykkelsen på rammen, så kan du for eks. skrive 3px eller hvis rammen skal være mindre så skrive du bare 1px.


MENYEN FRA HØYRE TIL VENSTRE

Hvordan gjør jeg dette?
Du limer bare inn koden i Stilsettet.
Koden du skal legge inn er:
}
#main {
float: right;
}
#side {
float: left;

Hvor legger jeg den inn?
Du legger den inn under #wrapper.
Slik skal det se ut sånn ca:
#wrapper {
background-color: #FFFFFF;
border: 2px dotted #000000;
}
#main {
float: right;
}
#side {
float: left;
}
#footer {
background-color: #FFFFFF;
border: 2px dotted #000000;

Hvis du vil ha menyen i en liten boks, så skal du legge inn denne koden:
border: 1px solid #000000;
background-color: #4D4D4D;

Hvor legger jeg den inn?
Hvis du ser under her så ser du hvor du skal lime den inn.

#wrapper {
background-color: #FFFFFF;
border: 2px dotted #000000;
}
#main {
float: right;
}
#side {
float: left;
border: 1px solid #000000;
background-color: #4D4D4D;

}


MIDTSTILLE BLOGGEN DIN

Koden du skal bruke:
margin-left: auto;
margin-right: auto;

Hvor legger jeg den inn?
Den skal du legge inn under #header, #wrapper og #footer.

Slik skal det se ut:
#header {
background-color: #FFFFFF;
height: 236px;
margin-left: auto;
margin-right: auto;

}
#wrapper {
background-color: #FFEFFC;
margin-left: auto;
margin-right: auto;

}
#footer {
background-color: #FFFFFF;
margin-left: auto;
margin-right: auto;


SMAL BLOGG

Koden:
width: 610px;

Hvor legger jeg den inn?
Du legger den under #header, #wrapper og #footer.

Slik skal det se ut da:
#header {
background-color: #FFFFFF;
height: 236px;
margin-left: auto;
margin-right: auto;
width: 700px;
}
#wrapper {
background-color: #FFEFFC;
margin-left: auto;
margin-right: auto;
width: 700px;
}
#footer {
background-color: #FFFFFF;
margin-left: auto;
margin-right: auto;
width: 700px;
}

Nå er det bare å endre tallet til hva du måtte ønske. 600px eller kanskje 800px. Du bestemmer.


BAKGRUNNSBILDE SOM "STÅR FAST"

Koden:
BODY {
background-image: url("her skal URL'en til bildet stå");
background-attachment: fixed;
background-position: right bottom;
background-repeat: repeat;
}

Hvor legger jeg den inn?
Den skal du lime inn øverst i stilsettet.


ENDRE "X ANTALL KOMMENTARER"

Vil du at for eksempel at det skal stå "x søte små" istedenfor "x kommentarer", så gjør du dette:
Design -> Rediger -> Maler

- Trykk på CTRL + F tasten på tastaturet.
- Søk på "comment".
- Der skal det stå: " <a href="${EntryPermaLink}#comment">${EntryCommentCount} kommentarer</a> "
- Det du skal gjøre er å endre litt på koden slik:
<a href="${EntryPermaLink}#comment">${EntryCommentCount} søte små</a>


ENDRE BAKGRUNN FOR OVERSKRIFTER

Koden:
h2 {
cursor:default;
background-color: #000000; <- Her endrer du bakgrunnsfarge..
color: #16CC16;
font-size:9pt;                                <- Her endrer du størrelsen
font-family:tahoma;                    <- Her endrer du for skrift typen
letter-spacing:1px;
line-height:13pt;
text-align: center;
padding: 1px;
font-weight: bold;
text-transform: uppercase;
border-bottom: 2px solid #16CC16; <- Her endrer du fargen på linja under overskrifta.
margin-bottom: 0px; margin-top: 0px; margin-right: 0px; margin-left: 0px;

Hvor legger jeg den inn?
Den skal du lime inn nederst i stilsettet ditt.

Og så er det bare og lagre stilsettet.


SLIK SER DU HVOR MANGE SOM LESER BLOGGEN DIN AKKURAT NÅ

Koden:
<!-- Start FastOnlineUsers.com --> <a href="http://www.fastonlineusers.com"> <script type="text/javascript" src=http://fastonlineusers.com/on4.php?d=LINK TIL DIN BLOGG HER!!! mce_src=http://fastonlineusers.com/on4.php?d=LINK TIL DIN BLOGG HER!!!></script> </a> leser denne bloggen NÅ</a> <!-- End FastOnlineUsers.com --></div>

Hvor legger jeg den inn?
Endre profil - > Beskrivelse
I ruten for beskrivelse skal du lime inn koden, og du må huske på å legge inn linken til bloggen din. :)

---> Dette skal nok være en feil kode, etter som jeg har sett og fått mye kommentarer fra dere. Står f.eks at det er 300 inne på bloggen DIN, men sånn egentlig er det ikke på din blogg... Vanskelig å forklare, men her har jeg beskrevet hvordan du kan se hvor mange som er inne på DIN blogg.


RAMME RUNDT HELE SIDEN

Koden:
border: 8px solid #000000;

Hvor skal jeg legge den inn?
Helt øverst i stilsettet.

Slik skal det se ut;
body {
background-color: #FFFFFF;
font-family: times new roman;
border: 8px solid #000000;
}


GOOGLE OVERSETTER PÅ DIN BLOGG

Først går du inn på; http://translate.google.com/translate_tools?hl=no
Der henter du koden.

Hvor skal jeg legge den inn?
Design -> Rediger -> Maler

Når du er inne på Maler, så trykker du på CTRL + F tastene. Der skal du søke på "sidebar". Under der, skal du lime inn koden du hentet på nettsiden. Og så er det bare å lagre malen.


ENDRE FOR HVA DET STÅR PÅ KOMMENTAR KNAPPEN

Slik gjør du det:
Gå inn på Design -> Rediger -> Maler.. Når du er på Maler, så ser du at det står Index (forsiden). Trykk der og velg; Enkeltinnlegg. Deretter trykker du CTRL + F på tastaturet ditt og så søker du på " Send kommentar ". Istedet for at det står 'Send kommentar', så kan du jo skrive hva du enn vil. Kanskje "Nå blir jeg glad :)" eller noe annet.


HVORDAN FÅ HEADEREN(BILDE) PÅ PLASS DER OPPE

Koden du skal bruke er:
#header {
background-image: url(http://www.settinnlenkeher.jpg);
background-repeat: no-repeat;
height: 100px;
width: 800px;
}

Hvor skal jeg legge den inn?
Design -> Rediger
Så limer du bare inn koden i stilsettet ditt.


SHOUTBOX PÅ DIN BLOGG

Du trykker øverst der det står: ShoutMix Chat. Da kommer det opp et nytt vindu. Nå skal du trykke på 'CREATE YOUR SHOUTBOX NOW'. Deretter skriver du inn informasjon osv, du skjønner det nok. :)

Hvor skal jeg legge inn koden?
Design -> Rediger -> Maler.
Trykk CTRL + F på tastaturet ditt, og søk på 'sidebar'. Under der legger du inn koden.
Nå er det bare å trykke på Lagre Malen og da skal den ligge på framsiden av bloggen din.


STØRRE PROFILBILDE

Koden du skal bruke er:
<img src="PICTURE URL" height="100">

Forklaring:
Picture url skjønner du sikkert. Der du skal legge inn linken til bildet ditt.
100, der kan du sette inn et tall, og det bestemmer hvor stort bildet ditt blir.

Slik gjør du det:
Design -> Rediger -> Maler.
Her skal du finne <img src="${ProfileImageUrl}" alt="${ProfileName}" />.
Så du kan for eksempel søke (CTRL + F) på 'profilename'. Du skal deretter bytte ut (<img src="${ProfileImageUrl}" alt="${ProfileName}" />) med koden; <img src="PICTURE URL" height="100">.
For å legge inn linken til bildet, så må du laste opp bildet ditt på www.tinypic.com, under "Direct Link for Layouts" henter du linken som du skal legge inn i koden. Og du kan endre størrelsen for bildet ditt også hvis du vil.
Nå trykker du på Lagre Malen og da skal bildet ditt være større.


STØRRE OVERSKRIFT (ARKIV, KATEGORIER osv.)

Hvordan gjør jeg dette?
Design -> Rediger -> Maler.
Søk (CTRL + F) på 'arkiv'. Når du finner denne; <h3>Arkiv</h3>. så kan du istedenfor h3, skrive h1.
Det samme gjør du med Kategorier, Arkiv, Siste innlegg, Siste kommentarer og Lenker.
Nå trykker du på Lagre Malen og da skal overskriftene være større.


MINDRE/STØRRE SKRIFT PÅ INNLEGGENE DINE

Koden du skal bruke:
font-size: 10pt;

Hvor skal jeg legge den inn?
Den skal du legge inn under wrapper.

Slik for eks. skal det se ut;
#wrapper{
background-color: #FFFFFF;
font-size: 10pt;
}

Det eneste du trenger å gjøre nå er å endre tall, vil du ha større skrift skriver du for eksempel 12, eller kanskje du vil ha mindre skrift, så skriver du 8...


FÅ BORT NAVNET OVER HEADEREN

Koden:
#header h1, #header p { display:none }

Hvor skal jeg legge den inn?
Den skal du legge nesten helt nederst i stilsettet ditt.

Slik skal det noenlunde se ut;
#header { color: #FFFFFF; }
#header h1, #header p { display:none }
h1 a, h1 a:link, h1 a:visited, h1 a:active { text-decoration: none; color: #FFFFFF; }


FÅ STØRRE SKRIFT PÅ NAVNENE I INNLEGGENE

Slik gjør du det:
Design -> Rediger -> Maler -> Enkeltinnlegg
Trykk på ctrl + f, søk på h4. Da skal du finne denne linja; <h4>${CommentAuthorLinkIf}</h4>
Istedet for at det står <h4>, endrer du 4-tallet til 1.

Slik skal det se ut:
<h1>${CommentAuthorLinkIf}</h1>

Trykk lagre malen, og da er navnene på innleggene større.


FÅ BORT LINKEN (BLOGG.NO) UNDER HEADEREN DIN

Slik gjør du det:
Design -> Rediger -> Maler.
Ctrl + f. Søk på blogg.no, så skal du lete etter linjen;
<div class="breadcrumbs"><a href="http://blogg.no/">blogg.no</a> » ${BlogTitle}</div>
Denne skal du fjerne altså.
Etter du har tatt bort den, så skal du lagre malen, og da skal linken under headeren være borte.


RAMME RUNDT HVERT INNLEGG

Koden:
}
.entry {
border: 1px solid #708090;
background: #FFFFFF;
text-align: center;
}

Hvor skal jeg legge den inn?
Den skal du legge helt nederst i stilsettet ditt.


FÅ ET LITE IKON ATTMED 'KOMMENTARER' F.EKS.

Kode:
<img src="http://i43.tinypic.com/2crm3qu.gif">

Hvor skal jeg legge den inn?
Design -> Rediger -> Maler.
Trykk på CTRL + F. Søk på Kommentarer. Når du har funnet en linje som dette; <a href="${EntryPermaLink}#comment">${EntryCommentCount} kommentarer</a>
Så skal du legge inn koden bak. Slik at det ser ut som dette:
<img src="
http://i43.tinypic.com/2crm3qu.gif"><a href="${EntryPermaLink}#comment">${EntryCommentCount} kommentarer</a>
Trykk Lagre malen, og da skal det være et lite bilde bak "Kommentarer".

-----

Det samme gjør du, hvis du vil ha bilde attmed dato...

Du bruker da denne koden; <img src="URL-adressen til bildet">
For å finne Url-adressen til et bilde gjør du ved å høyreklikke eller laste opp bildet på tinypic.
Og så må du inn på Maler for å legge inn koden.


MENY UNDER HEADEREN

Koden du skal bruke:
<a href=LINK TIL INNLEGGET><img src=URL-ADRESSEN TIL BILDET></a>

Det første du må gjøre er å lage et bilde i f.eks. paint. Du kan lage det uansett, slik som du vil, f.eks. som et hjerte, trekant eller bare en liten firkant. Og du må huske å skrive hva det gjelder, f.eks. du kan skrive på det ene bildet; Om meg. Når du har gjort det så må du laste bildet opp på en nettside. Det kan du gjøre på www.tinypic.com. Nå er det bare å legge inn koden. Og som du ser under så er det bare lagt inn en link som blir å vises under headeren. Men hvis du vil ha flere så er det bare å lage flere bilder og legge inn flere koder under den første du la inn..

Hvor skal jeg legge inn koden?
Design -> Rediger -> Maler.
Søk (CTRL + F) på " BlogDescription ". Og da skal du legge inn koden under </div> .

Slik skal de se ut:
<h1>${BlogTitle}</h1>
    <p>${BlogDescription}</p>
   </div>
<a href=www.dinblogg.blogg.no><img src=http://dittbilde.jpg></a>
<div id="wrapper" class="yui-gc">

Nå trykker du på Lagre Malen og da skal det være en meny under headeren din.

------> Hvis du plages eller ikke får til denne metoden, kan du alltids prøve denne metoden. Det er nok MYE enklere måte for å få meny under headeren.


MELLOMROM MELLOM HEADER OG SELVE BLOGGEN

Koden du skal bruke:
margin: 0px 0px 10px 0px;

Hvor skal jeg legge den inn?
Design -> Rediger
Koden skal du legge inn under header.

Det skal ca. se slik ut:
#header {
background-color: #FFFFFF;
background-image: url(url-adressen til bildet);
background-repeat: no-repeat;
height: 420px;
width: 800px;
margin: 0px 0px 10px 0px;

Hvis du vil ha større eller mindre mellomrom, så endrer du tallet der hvor det står 10.


FÅ BORT RAMMEN RUNDT PROFILBILDET DITT

Koden du skal bruke:
<img style="float: left; border: 0;" src="URL-ADRESSEN TIL BILDET DITT" height="200">

Forklaring:
200 = der kan du velge hvor stort bildet skal være.
URL = Der skal du sette inn adressen for profilbildet ditt.

Hvor skal jeg legge inn koden?
Design -> Rediger -> Maler.
Søk (ctrl + f) på "profile".

Slik skal det ca. se ut:
       <div id="profile" class="clearfix">
        <div>
         <a href="${ProfileUrl}" title="${ProfileName}">
          <img style="float: left; border: 0;" src="URL-ADRESSEN TIL BILDET DITT" height="200">
         </a>
        </div>

Trykk lagre malen, og da skal den blå rammen være borte rundt profilbildet.


FJERNE "SISTE KOMMENTARER", "AKIV"...

Du må først gå til maler (design -> Rediger -> Maler).
Når du har gjort det så søker du på f.eks. 'siste kommentarer'. Da skal du finne dette fram i maler:
<h3>Siste kommentarer</h>
  <ul>
  <tag:commentlist global="true" limit="10" sort="desc">
  <li>${CommentAuthorLinkIf} om ${CommentArticleLink}</li>
  </tag:commentlist>
  </ul>
  </div>
---
Dette skal du fjerne rett og slett. Det samme gjør du med 'Arkiv', 'Kategorier' osv. Du fjerner de du vil.

Etter det så trykker du på Lagre Malen, og da skal de "boksene" være borte.


FÅ MELLOMROM OVER HEADEREN

Koden du skal bruke:
<br>

Hvor skal jeg legge inn koden?
Design -> Rediger -> Maler.
Søk etter 'doc2'. Eller bla litt ned til du ser denne linja; <div id="doc2">
Det du skal gjøre er å lime inn koden etter dette.

Slik skal det se ut:

<div id="doc2"><br>

(Du limer inn koden så mange gang du vil, spørs hvor stort mellomrom du vil ha.. Det er bare å prøve seg frem).
Det samme må du gjøre med Kategori, Arkiv og Enkeltinnlegg.


MIDTSTILLE MENYEN UNDER HEADER

Du går inn på Maler. Og så setter du inn dette; <center> </center>

Slik skal det ca. se ut:
<center>KODEN TIL MENYEN SKAL STÅ I MELLOM HER</center>
Polarbadet

Hei!

Nå har vi akkuratt kommet hjem fra påskeferie, vi møttes på et badeland som heter Polarbadet en av dagene,  Amanda skulle til Narvik og Frøya var på Polarbadet. Så da avtalte vi å møtes der en dag. Vi tok endel bilder når vi var der også,her er noen av bildene også kommer det en video snart.

 Amanda i vannsklien.

 

Sorry, feil størrelse!


Sorry, igjen!

Her er Frøya, det er tatt på en hytte vi var på et stykke fra Polarbadet.

Q- Hvor har du vert i påskeferien?

Q- Har du vert på Polarbadet før?